HELPING THE OTHERS REALIZE THE ADVANTAGES OF KUZU GöBEğI MANTAR TOHUMU

Helping The others Realize The Advantages Of kuzu göbeği mantar tohumu

Helping The others Realize The Advantages Of kuzu göbeği mantar tohumu

Blog Article

Nadir bulunan mantarlar arasında gösterildiğinden ve besin değeri çAlright yüksek olduğundan ekonomik değerinin de bir hayli fazla olduğu biliniyor.

Mantarlarla yapabileceğiniz en doyurucu tariflerden biriyle devam ediyor, hazır lazanya yapraklarından destek alarak beşamel soslu, bol mantarlı bir lazanya hazırlıyoruz şimdi.

İoffer olarak, kahve telvesi ve talaş peletleri gibi alt tabakalar için yaklaşık %fifty five doygunluk oranı ve saman için %seventy five gibi daha yüksek bir doygunluk oranı yakalanmalıdır.

Tohumların ekimi: Kuzu göbeği mantarı tohumlarını ekeceğiniz toprağı öncesinde alçı ve odun külü gibi farklı malzemelerle karıştırarak zenginleştirmeniz gerekiyor. Böylece toprağı daha çok verim alabileceğiniz bir hale getirmiş oluyorsunuz. Ardından toprağı son bir kez çapalayıp havalandırmanız da önemli. Toprak hazır olduğunda yapmanız gerekense elinizdeki mantar tohumu kitini üzerinde anlatıldığı şekilde ekime hazır hale getirmek.

Mantar üretmek isteyenlerin ilk etapta dışarıdan bu miselleri temin etmesi gerekmektedir. Bu miseller daha sonraları farklı yöntemler ile kolay bir şekilde çoğaltılabilir.

Ağaç gövdelerinin daha çAlright yaralı kısımlarında ve budaklarında istiridye mantar tohumu yetişir. Ağırlıklı olarak kavak ağaçlarında yetişmesi nedeniyle kavak mantarı advertını almıştır.

Mantar üretmeye karar verdiniz ve poşet arıyorsanız 30x60 kendinden delikli poşetlerimiz hem istiridye mantarı için hemde diğer mantar uygulamalarınız için idealdir.

Her kullanımdan sonra elbiseler kağıtlara sarılıp otoklava veya kurutma dolabına yerleştirilmeli ve burada 130 C 'de iki saat süreyle steril hale getirilmelidir. Sterilizasyon süresi sonunda kağıda sarılı şekilde çıkarılıp temiz bir dolapta tekrar kullanıma kadar kapalı muhafaza edilmelidir.

Bir sonraki advertisementımda, kova gibi sterilize edilmiş bir kap kullanarak, alt tabaka istiridye mantarı miselleri ile karıştırılmalıdır. Karıştırdıktan sonra, yetiştirme kabına ekleyin ve ardından kapağı kapatın.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

Bu aktarmalar sırasında kompostta birşey eklenmez Yalnızca kompostun kuruyan dış yüzeyleri ıslatılarak nemini kaybetmesi önlenmiş olur.

Islatma işlemi sonunda samanın nem oranının % seventy five civarına getirilmesi sağlanır. Saman yeterli neme ulaştıktan sonra kaba yığın yapılması işlemine başlanır.

· Plastik Torba veya Naylon: Yetiştirme ortamını nemli tutmak ve uygun koşulları sağlamak için kullanılır.

Bitkilerinizi bir sonraki seviyeye taşıma fırsatını kaçırmayın. Maximus Sıvı Köklendirme Hormonunuzu bugün sipariş edin ve farkı kendiniz yaşayın!

Report this page